Hirdetés

Befalazták, hogy a nácik ne tudják lerombolni, de most újra megelevenedik az Art Nouveau.

Már megcsodálható a Humbert & Poyet legújabb belsőépítészeti projektje a Beefbar Paris, néhány lépésre csupán a Champs-Elysées-től. Monaco, Hong Kong és Mexikó után folytatódik a Beefbar éttermi koncepciójának térhódítása, melynek kiötlője Ricardo Giraudi, állandó belsőépítész munkatársai pedig Emil Humbert és Christophe Poyet

Fotó: Francis Amiand

De mi is az a Beefbar?

A Beefbar élmény, sőt egyenesen egy életérzés, amely nemcsak a gasztronómiáról szól, hanem az extravagáns belsőépítészeti megoldásokról is. Giraudi szerint egy BeefBar étteremben a vendég nemcsak látja a luxust, hanem élvezi is. 

Az életérzés most elérte Párizst is, méghozzá egy szokatlan történettel. A Beefbar Paris projekt helyszíne ugyanis egy váratlan felfedezéssel indult még 1983-ban: befalazva találtak egy letisztult szecessziós stílusú szobát, amelyet gyorsan műemlékként nyilvántartásba is vettek, de súlyosan sérült állapotban volt, tehát a helyreállítás elkerülhetetlenné vált.

Az új mintákkal a kis átrium visszanyerte egykori dicsőségét, a régi idők szellemében festették újra, zöld és bronz árnyalatokkal díszítették. Az Art Nouveau ékszerdobozát 1898-ban Emil Hurtré építész tervezte, Jules Wielhorski pedig festette, egy hotel egykori étkezője volt. A második világháború alatt befalazták, hogy a nácik ne rombolhassák le.

Fotók: Francis Amiand

A történelmi vonatkozás még jobban inspirálta a belsőépítészeket, akik amúgy is szeretnek játszani a régi és új, az elegáns és mókás, a józan és az exhibicionista elemek kontrasztjaival. A Beefbar Paris esetében az Art Nouveau (zöld tömegek, mintás szőnyegek) és az Art Deco (márvány, fazettás tükrök, lakkozott dió, sárgaréz szerelvények) találkozik az indusztriális behatással, amely az ipari mennyezetben és a minimális fa elemekben érhető tetten.

Forrás: Urdesignmag
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Bauhaus és kubista művek ihlették a DNB Budapest tereit
  • 2019-03-29 12:00
  • Deco

A Bauhaus és kubista művek ihlették a DNB Budapest tereit

DNB Budapest: friss étterem koncepcióval erősít a Budapest Marriott Hotel

Organikus, de másként: a Textúra Étterem

Organikus, de másként: a Textúra Étterem

Természetközpontúság, matematika, minimálfuturizmus: ezt ötvözi a Ficzere Anett tervezte beltéri installáció.

Fantasztikus album készült Sanghaj ismeretlen magyar építészéről

Fantasztikus album készült Sanghaj ismeretlen magyar építészéről

Gonda Károly jelentős épületekkel járult hozzá Sanghaj világhírű art deco örökségéhez.

Hirdetés